disable highlight

Followers

Wednesday, 10 August 2011

Luahan Hati Seorang Blogger


Assalamualaikum & salam ramadan...

Ok, entry kali nie aku nak tulis apa yang aku rase pasal blog... lebih kepada luahan hati seorang blogger yang newbie(poyo giler ayat aku nie)... apa yang buat aku nak tulis pasal nie sebab tadi aku ada terbaca kat blog brader sorang nie pasal benda wajib yang blogger akan buat bila bukak blog orang lain... seyes lawak je entry brader tuh.. tapi dalam lawak2 tuh ada betul nye jugak apa yang brader tuh cakap.. korang nak tahu ape benda wajib tuh x??



Tarraaaaaaa!! 

Blogger2 selalu nye bila Blogwalking dekat blog orang lain, mostly akan cari shoutbox and konon nya nak tinggal kan jejak kat situ... cube kalau blog orang tuh xde shoutbox.. korang rase ape yang korang buat?? mesti teros tutup browser dengan pantas tanpa bace kan?? betol x?? hahaha.. aku mengaku mula2 aku buat blog nie pon aku macam tuh jugak... aku mane laa suke baca2 ayat panjang2 nie.. boleh muntah darah kot(ayat hiperbola sikit)... tapi sekarang aku da x buat da macam tuh(sekali sekala di maafkan yekk)... sekarang aku lebih suka baca blog2 orang yang aku follow tuh.. kalau ada new entry, konpem aku baca.. banyak ilmu korang leh dapat dengan Blogwalking nie taw.. kalau xcaya cube korang try.. tapi kena rajin sikit laa... kalau pemalas tuh baik xpayah.. kah kah kah..



Tengok nie, pantang kalau tulis sikit abes meraban melalut da nie... panjang berjela da entry nie.. ghasakk laa..!! blog nie aku punya.. suka hati aku laa nak buat ape pon... kah kah kah.. sebenarnya aku nak bagi taw kat korang daripada korang tinggalkan jejak kat shoutbox tuh ape laa salahnya kalau korang drop comment korang dekat entry2 diorang tuh... at least korang da bagi orang empunya blog tuh tersenyum.. kan dapat pahala free2 je... hahaha... aku boleh jamin tuan empunya blog tuh mesti bukak blog korang balik... kan best kalau macam tuh.. dapat tukar2 pendapat & ilmu baru... xde laa korang jadi follower yang sekadar ade gambar kecik korang dekat follower diorang tuh je...



Tujuan korang wat blog nie untuk ape sebenarnya?? takkan laa semata2 korang nak up kan traffic & follower blog korang je... bagi aku, aku akan rasa puas bila follower aku akan selalu bukak blog & baca entry2 baru aku... baru laa rase seronok... terbalas penat lelah kat jari2 aku yang dok menaip nie.. hahaha.. kat dalam dunia blog nie kita kene banyak berkawan baru laa blog kita boleh maju... kalau korang x caya cuba korang tengok blog2 otai yang da lame bertapak dalam dunia blog nie... diorang selalu Blogwalking & drop comment tau.. kena melabur dulu baru laa untonnggg...!! hahaha...

Nah link brader tuh >>> klik sini

p/s :: lama da x update blog nie... bersawang2 da..

28 comments:

hafieza daud said...

haha! memang betul2 luahan hati punye lah ! :P

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha.. :PPP
tersenyumm teros...

chema said...

hah..tacing nih..;p
bukan ape,sek drop kt shoutbox je sbb intnet slow almaklum la pakai bb bkn strmyx..nk bkak komen pun thegeh2 taw..shoutbox jgak yg pantas..yeah..da ad badge revolusi jgak la :)

-komen pnjg kemainnn cm cerpen-

adah syuhadah said...

setuju sangat ! banyak yg sekadar i follow u ,u follow me.
da cam iklan plak.:P

Chachos Cheezy Wedges said...

chema :: hehehe.. kalo sbb darurat xpe je.. sbb tuh shoutbox tuh ade kat blog nie.. haha..

adah syuhadah :: iklan ape yg cmtu?? hahaha... sistem barter laa...

Numasara Hana said...

dah lama gak tak update blog...
bersawang2 dah... :)

hazanis said...

phewww..betui3 luahan hati tuh.....:)

Chachos Cheezy Wedges said...

hazanis :: hehehe.. emo kejap.. hahaha.. harap diampunkan.. ;PP

asy faro said...

aku pun mula sedar perkara nie tyme aku ade shoutbox dulu..orang datang tnggalkan pesanan "dah datang sini" je..n then after some advise from yg otai2, aku remove aku nye shoutbox tu...
aku nie baru gak brblog,senang2 lawatlah blog aku=)

fairuz said...

pehhh ni silap haribulan kau lagi femes dari aku ni. haha keep it up! bravo derr

Chachos Cheezy Wedges said...

mane leh lwn ngn sifu.. hahaha~~

nashina rika said...

haha.sllau uat rupenyerr, klu blog tuh xde shoutmix, tglkn lahh link kt entry, hehe

Chachos Cheezy Wedges said...

dlu laa... skrg da xwat.. wekk :PP

are_liana said...

komen da banyak kali, tapi blog org tak follow pon! puiiihhh~~*ngungkit.haha.*

Chachos Cheezy Wedges said...

da follow da,,,, hahhaa

mocha~ said...

saya xsuka letak shoutbox la bang nuar! hehe..

Chachos Cheezy Wedges said...

bagos laa x suka.. hahaha!!

dafi said...

hai ewannn. haa dah drop comment dah ni. senyum tak? happy tak? hehe :D

nice blog ewan. keepitup!

Chachos Cheezy Wedges said...

hahaha.. suke2!! senyum kambing da nie... kah3x.. tQ!!

norhatizahmohamed said...

setujuh!
memang kdg² blogwalk nak cr sbox je tapi selalunya mmg akan baca la.
lagsatu, kalau kita tingglkan komen, grenti blogger tu hepi kan. pastu nanti dia pun nak datang blog kita nak komen juga. bukan ke baguih macam tu?

Chachos Cheezy Wedges said...

tza :: yeahhh!! mmg nak suruh mcm tuh pon... huhu.. =)

DaYaH JeLitA said...

hao saya datang komen nie..gembira tak? kekeke.. jom la baca entry2 saya juga :)

Chachos Cheezy Wedges said...

DaYaH JeLitA :: sgt2 gembira boley x?? hahaha...

Cik Gee said...

stuju2 ngan entri ni.. ^^
kdg2 kalau mase terhad, gee xkan cek shoutbox sebaliknya terus ke kotak komen & balas komen kt blog dorang. insyaAllah, itu lagi afdal rasa nya.. ^^

budak.mata.empat said...

batoi2..hahaaha....pastu yang xtahan... i follow u, follow me back okey? xpun... follow me t i akan follow u balik..hampeh nyiok betoi..kahkah...

IkiN NikisA said...

agree !!!

Chachos Cheezy Wedges said...

yes semua org berpihak dgn aku.. haha!!

cik ungu said...

mementangla org jarang blogwalk n komen............


*tacing~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...