disable highlight

Followers

Wednesday, 24 August 2011

Al-fatihah


Assalamualaikum w.b.t.

Ok kali ini entry aku sedey2 sket.. korang jangan gelak2 pulak taw.. senyum takpe.. tapi aku rase korang pon takkan senyum nye laa... entry nie aku nak tulis untuk seseorang yang dulu penah wujud & bermakna dalam hidup aku... dia selalu buat aku gelak2, teman main game bola, amek aku kat sekolah, teman pergi shopping raya & macam2 lagi laa.. dia nie kira happy go lucky laa.. kalau bab2 makan cepat je datang singgah kat rumah aku... walaupon jarak umur kiteorang agak jaoh tapi kira boleh ngam2 lagi laa sebab dia nie memang jenis suka melayan budak2... lagipon aku anak sulung & aku da anggap dia sebagai abang aku da..

Setiap kali Ramadan je mesti aku teringat kat dia sebab dulu masa aku sekolah menengah, tyme puasa2 cmnie laa aku selalu beli baju raya dengan dia.. aku dulu mana laa ader lesen motor or kereta kan nak pergi sendiri.. disebabkan dia nie cousin paling rapat & rumah dia dekat je dengan rumah aku, so dia laa jadi mangsa yang terbaik untuk teman aku pergi beli baju raya...

Tapi tuh semua sementara je... Allah lebih sayang kan dia... betol laa orang cakap, orang yang baik2 selalu pergi dulu.. bak kata pepatah, ''berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul''.. last aku shopping raya dengan dia masa aku form 5.. sampai sekarang aku masih simpan barang2 yang aku beli dengan dia tyme tuh.. no hpon dia kat dalam hpon aku pon still ader lagi.. walaupon nak dekat 4 tahun dia da tinggal kan kteorang... aku pon xtaw kenapa aku x delete no tuh... dia baik & susah nak tengok dia marah2.. kalau dia marah pon bersebab... aku harap dia ditempatkan bersama2 dengan orang2 yang beriman kat sana.. Aminnn...

Along, harap kita boleh jumpa lagi suatu hari nanti... rindu sangat nak jumpa along... teringin nak jadi macam dulu balik... korang semua tolong sedekah kan Al-fatihah untuk along aku nie ye.. semoga semua orang2 yang kita sayang tergolong dalam golongan yang diredhai oleh-NYA...
Thanks...


17 comments:

CIMA said...

sumpah sedey jgak sbb situasi kita sama. spupu sy yg paling rapat pun dah takde..baru sbulan lebey mninggal..along jgak.. al-fatihah kpd yg dah prgi.. :(

norhatizahmohamed said...

alfatihah untuk cousin kau. nak tambah jgak. alfatihah untuk atuk and mak aku jugak :(
semoga mereka ditempatkan di kalangan mereka yang beriman.

AesyaZealous said...

huuu sedih...kebetulan aku tgh dgr lagu perpisahan ini 1st edition.. huhu moga along ditmpatkan dlm klgn org beriman..aminnn..

jgn sedih2..aku ade..hoho

Nur Hamizzah said...

okay2.. for sure sedih... hilang someone yang rapat memng bg effect. alfatihah

asy faro said...

kita merasai 'kesakitan' pabila kehilangan orang tersayang kerana kita masih hidup. begitu juga sebaliknya, kau tak kan tau betapa sakitnya orang yg mnyayangi kau untuk kehilangan kau satu hari nanti. itulah kehidupan. baguslah kalau kau boleh terima n redha.

mimie said...

bersaba lah ye. mudah-mudahan kat akhirat nanti boleh jmpe semula dengan dia. :)

dakmikez-selemun said...

al-fatihah untuk kazen awok..

Cik Gee said...

al-fatihah utk kazen awak.. dan utk arwah mak gee juge..

:)

Wadi AR said...

:) along jumpe kau kt sane.

~ shana ~ said...

sabar ye nwar...bykkan berdoa utk dia..jangan sedih2 ye.. insyaAllah, dia tunggu ko kat sane..

Siti Arfah said...

Al-fatihah. Moga rohnya dicucuri rahmat dan trglongn dlm glongn para solihin. Ameen

Green Apple said...

Al-Fatihah..

Chachos Cheezy Wedges said...

Thanx semua!! ^__^

man yusoef said...

al-fatihah untuk cousin ko tu...Allah lebih sayangkan dia...smga dia ditempatkan di kalangan ahli Syurga. AMin...

i am S!L4H.. said...

bace kisah ni pun dapat rase kenangan tu. apatah lg tuan punye badan yg melaluinya.

MrS. F said...

kite mmg akn khlgn stiap org yg kite syg..be strong :)

CintaKhadijah said...

semua yang hidup pasti akan pergi. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...