disable highlight

Followers

Sunday, 21 August 2011

My Collections


Assalamualaikum w.b.t

Lama giler x update blog nie (poyo macam bertahun2 x update kan)... kah kah kah... padahal baru je 3 hari.. ok2, aku xnk start cerita nie dengan pejam celik pejam celik.. mesti korang da borink kan bace ayat nie.. semua entry baru mesti ada ayat nie.. menyampah pulak nak baca (sapa yang terasa jangan marah ye)... hahaha... aku nak start dengan ayat kat bawah nie... << mukhadimah (1)

Ehh, tiba2 je da 10 malam terakhir kan kita berpuasa.. xsangka betol laa... boley terima x ayat aku nie?? amacam dengan puasa korang?? ok ke?? ada yangyokk tak?? kalau yang xboleh puasa tuh xpelaa (bagi kaum hawa saja ye)... diampunkan.. tapi jangan buat2 lupa nak ganti plak ok.. hahaha... puas hati da dengan amalan korang sepanjang bulan yang rahmat nie?? still x puas lagi?? xpe.. ada lagi masa.. sekarang da 10 malam terakhir & ada satu malam diantaranya menyerupai 1000 bulan kita beramal... Subhanallah, pemurah nya DIA.. tapi untuk menguji kesungguhan kita, DIA telah merahsiakan malam tuh... ia dipanggil malam lailatulqadar.. nak tau apa & kelebihan2 malam nie korang semua boleh laa tanya kat pakcik google ea.. pakcik google tahu segala-galanya.. hahaha...  << mukhadimah (2)


Hahaha!! habis da mukhadimah untuk entry nie.. jom pergi ke point asal pulak.. aku nak cerita pasal barang2 yang aku kumpul dari aku kecik2 dulu sampai laa da besar sekarang nie.. aku tahu korang mesti banyak kumpul2 barang nie kan... kalau kaum hawa memang x sah kumpul anak patung & mainan masak2 masa kecik2 dulu.. hahaha.. xpe, xyah nak malu2 sebab semua orang macam tuh... woot2!!



1. Benda nie aku kumpul time kecik2 dulu... tapi gambar kat atas nie aku amek kat pakcik google je.. barang2 nie semua ada kat dalam stor.. malas nak cari.. sekarang kan tengah puasa so penat laa(alasan xboleh terima).. hahaha!! kalau aku balik kampung mesti aku beli patung askar hijau nie... ada dalam 300++ jugak aku ader... nak tahu x sebab aku selalu beli kat kampung?? sebab kalau mintak beli kat rumah mesti konpem2 ayah & ibu aku xbagi beli... tapi bila kat kampung diorang kena laa pasrah bagi beli jugakkan sebab kalau x beli memang aku nanges2 laa kat situ.. hahaha...



2. Aku dulu (time remaja) memang suka giler baca buku komik keluaran Gempakstartz nie... tapi aku memilih sikit... certain2 author je aku beli... kalau dia lukis lawa memang konpem aku beli tanpa banyak tanya.. hahaha...  buku2 nie aku start beli tyme aku form 3 sampai laa kat matrik.. sekarang da kurang beli sebab da xbanyak buku2 baru & kurang minat untuk membaca.. kalau aku cakap sekarang lebih busy boleh x?? haha..


3. Satu lagi barang yang xde function aku kumpul... tiket wayang... disebabkan tiket wayang nie mahal so aku simpan laa sebagai barang kenang-kenangan.. at least aku boleh tahu cerita apa yang aku da tengok kan3??.. tapi tiket nie aku start kumpul akhir tahun 2010 smpai laa sekarang.. saje nak simpan buat pekasam.. tapi xbanyak macam korang kan?? aku x berapa suka sangat tengok2 wayang nie... tapi kalau ada orang nak belanja aku ON je anytime!!... kah3x..



4. Akhir sekali, tarraaaa!! duit syiling nie aku sendiri n sorang2 kumpul taw.. since dari matrik lagi... kalau congak2 da nak dekat 3 tahun da aku kumpul... kesian kan kat aku nie sampai tabung pon xde.. simpan dalam plastik je.. sape2 yang baik hati leh laa dermakan satu tabung untuk saya ye... hahaha... sape nak merompak duit nie sila laa datang dekat rumah aku.. biar terlondeh seluar & bahu korang pegang duit nie... hahaha... agak2 korang da berapa da duit syiling yang aku ada sekarang nie?? pikir2... sape teka betol dapat hadiah.. hahaha!!


p/s :: harap korang semua dapat cari lailatulqadar dalam 10 malam terakhir nie...

28 comments:

dakmikez-selemun said...

nak duit syiling 50sen 1 plastik please

Chachos Cheezy Wedges said...

hahaha... bak sini tabung berger dlu.. kah3x..

sakurasue said...

wuarghh.byk gila duit syiling!

MrS. F said...

pnjgnye mukadimah...=) nyway thanks komik tu..lawak shabu2 x bace lg =)

mocha~ said...

oyeah! kumpul duit syiling sgt2 berfaedah~ :DD

norhatizahmohamed said...

entah kenapa aku rasa patung askar hijau tu menakutkan. (._.')

weh. aku ada tabung kosong. nak ke? aku tengah baik hati ni. kalau nak, hantar sini SEMUA duit syiling kau tu. hahahah

aku pun suka kumpul duit syiling. tapi upgrade sikit dari kau. aku letak dlm tupperware. bahagia kan:P

fairuz said...

weyh dulu aku suke kumpul setem jugak! sejak dah pindah dan album setem tu hilang, hobi tu pun berkubur begitu sahaja. sekian kbai haha

chema said...

sy pun mgumpul tiket wyg jugak.tp baru ad kurang dari 10..tu pun baru kmpul dari sem 1..kihkih.moh la jnguk blog yg kite yg xsemengah tuh tp bwjh baru...:D

zulaikhanurwanazam said...

wahh, menarik :D tapi kumpul tiket wayang nanti lma2 tulisan kat tiket tu hilang kan. hukhuk -.-

atiranur79 said...

PERGH . byk gila comic !! bak satu !! :P

✿ cik pieQa ✿ said...

pieQa ada tabung ayam, nak?
kita buat sistem barter. pieQa bagi tabung ayam, awak bagi syiling kat pieQa.
hehe boleh guna buat basuh bju kat hostel ;p

AesyaZealous said...

gila ahh mmg suke mengumpul ko ni.. wah byk duit syiling..jom kapel..hahaha!

zulaikhanurwanazam said...

eh, baru perasan. ayat starting/mukadimah tu lebih kurang same laa dgn entri bru sy. kahkah :P

hafieza daud said...

comel askar tu!hak3! org lain comment duit jee. sy cakap pasal askar lah :P sebab comel. selalu main game kat ps2 ngn psp game askar ijau tu. kasi tembak!

Wadi AR said...

anwarrrrrrrrrrr gua nak duit syiling tu. banje bukak pose tau

hazanis said...

waa byk nye duit syiling...yess dapat duit raya la thun nie...jgn lupa bg tau...werk..:P

are_liana said...

nwar!!~~~
kumpul tiket wayang tu same!!! org start kumpul thn 2009.
kumpul syiling mase matrik je, pastu HARAPAN. hahaha :D

eleh, malu la tu nak beli tabung. haha :D

amni passadena said...

manyaknye dueett..boleh beli ferrari..kumpul la lagik..hihik

Amna.Qadeeja said...

wahhh hebat gile ! rajin eh kumpul bagus2

bak separuh duit syiling kehkehkeh

Atiqah Wadiah said...

nk duet syiling tuh boleh??hehe :)

cik pha said...

pestaim akutgok org suka kumpul duit syiling..

I wong (依之汉) said...

1. Patung askar? Memang pelik!! Ahaha. Kalau aku patung digimon n pokemon sampai sekarang ada lagi dalam bilik aku.

2. Komik? Layan~

3. Tiket wayang? Buat tampal dalam buku cam buku setem. Ahaha. Aku simpan gak tapi tahan 3 bulan lepas tu masuk tong sampah sebab nak kemas bilik. Ahahah.

4. Duit syiling? Ini memang kumpul sebab nak mesin baju 2 minggu sekali. Ahahah. Paling aku sukan duit dua dan lima kupang. Sekupang dan ke bawah tu... kecik sangat. :P

Siti Arfah said...

Wah rajin mngumpul. hehe. Btw moga kita ketemu mlm lailatul qadar. Ameen. :)

budak si mata empat said...

nak duitttttttttttt...bak mai seplastikk leh dok??? ^ ^

anamizu said...

huishh setem..cik ana pon ade gak lagi buku stem tu..hehe

i am S!L4H.. said...

byknye koleksi. eh2 yg syiling tu kesian dlm plastik, kang bocor. meh simpan dlm tabung sy.
haha =p

-XaXao- said...

haha buku shabu2 :P

Nur Aizureen Md Zahir said...

syiling itu lagi menggoda dari segala benda lain,,huhu !
penah gaks try kumpul syiling tapi tak kekal lama..

bulan posa bebaki beberapa hari lagi..pi laa sedekah sikit syiling2 ke masjid..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...