disable highlight

Followers

Friday, 29 July 2011

5 Sebab Malaysia tak Dapat Gol

Wow!! semalam hampir semua blogger post pasal bola sepak... pasal itu laa, pasal ini laa.. aku pon pening tengok post korang yang banyak2 tuh... aku pon taknak kalah laa.. aku pon nak post jugak pasal bola.. tapi lambat sket laa... hahaha!!

Aku tahu korang sume mesti sedey tahap gaban kan sebab team Malaysia xdapat pergi ke next round.. lagi2 kalah dengan team singaPURA-PURA tuh.. semalam aku tengok pon berdebar2 macam aku plak ngah main.. sampai jantung rase nk gugur... hahaha!! tapi aku nak cakap sket yang kalah menang tuh adat perlawanan bola laa.. kalau semua menang sape plak nak kalah kan.. kah kah kah..

Takpe2, target Malaysia sekarang ialah untuk layak ke Piala Asia 2015 di Australia... Piala Dunia 2014 tuh sangat besar untuk team bola sepak kita.. kita start dari bawah dulu ye.. slow2.. semangat HarimauMalaya takkan penah padam.. peminat2 bola sepak tanah air akan sentiasa menjadi player ke-12 untuk team bola sepak Malaysia..


Semalam aku ade nampak laa sebab2 kenape kita takleh nak dapat kan gol yang banyak.. ini semua dari pandangan aku je.. betol ke tak tuh aku tak pasti.. Antaranya...


  1. Takde player yang berpengaruh dekat atas padang
    Ape yang kita tahu, Safiq Rahim merupakan kapten untuk pasukan Malaysia.. bagi aku dia merupakan seorang player yang sangat berpengaruh & boleh bagi motivasi yang tinggi untuk team kita.. die jugak seorang center playmaker yang hebat..
  2. Kurang player yang berpengalaman
    Team Malaysia sekarang nie hampir kesemuanya di barisi oleh pemain muda.. dengan ketiadaan player seperti Aidil dan Matyo, x konsisten & amat dirasai laa oleh player lain.. bagi aku posisi pertahanan negara sangat2 memerlukan player yang banyak experience.. da tua sket pon xpe.. walaupon tahap fizikal diorang kurenggg tapi diorang men guna akal...
  3. Defend yang kurang mantap
    Yang nie aku da sebut dekat point yang kat atas nie..
  4. Terlampau ikot rentak Singapura
    Sepatutnya kita yang kena control game pada first half.. tapi disebabkan defend kita kucar-kacir sket, Singapura senang2 je boleh masok ke kawasan kotak penalty Malaysia... kita pulak x dapat gol tyme first half... player kita sangat2 tertekan & sebab tu kot kita main x berapa bagos semalam...
  5. Singapura kuat berlakon!!
    Yang nie paling aku sakit hati.. kalau aku ade kat atas padang tuh semalam, memang aku buat betol2 diorang rase sakit.. padan muka diorang... diorang main sangat laa tidak Pro & selalu je rebah bila kena asak ngan player kita.. ini secara x langsung boleh memperlahankan rentak team Malaysia & menyukarkan kita untuk dapat gol.. 
Walaupon kita x layak ke next round tapi semangat tuh kita kena ada.. aku harap team Malaysia amek semua pengajaran daripada kesilapan2 dari game2 yang lepas... kalau korang setuju o x sutuju dengan pendapat aku yang kat atas nie, leh laa post comment korang kat bawah nie.. nak tau jugak ape korang punya pendapat.. ngeh3~~ 
Gud luck Malaysia!! Tanah Tumpahnya DARAHKU..

p/s :: hari nie last jumaat before kita puasa... selamat berpuasa semua!!

7 comments:

adiba ramli said...

sedih ooooo....singapura memang pura pura ooooo...hampeh betol la!

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha.. jgn sedey2.. harimau malaya ttap d hati..

Atiqah Wadiah said...

at least team kita ada smangat nk lwn..ok lar tuh..newbie lg kan..hope after diz team kita lbh b'smangat lg ^^

Chachos Cheezy Wedges said...

betol2.. kte kne tetap sokong team Malaysia.. hahaha!!

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

klu setuju mcm mane??haha

Chachos Cheezy Wedges said...

kalo setuju bgos laa.. wakakaka

missxidi said...

walaupon kalah, kiter tetap bergaya especially masa safee n amirul wat lipat sepak angin.hihi.plg suka time tuh =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...