disable highlight

Followers

Saturday, 23 July 2011

10 perkara yang akan berlaku di stadium

10 perkara yang akan berlaku bila anda pergi stadium untuk melihat match bola...
  1. Selalunye korang mesti plan nak datang awal 5 jam kat stadium kan.. walaupon korang tahu game start kul 8.45 malam tapi korang da sampai seawal kul 3 petang.. Wow!! lepas tuh bila korang sampai ingat kan korang yang paling awal tapi korang silap... bersepah2 sudah makhluk2 kat stadium tuh.. =)
  2. Bila sampai je kat stadium tuh mula laa korang sibok nk cari park keta yang paling senang keluar tyme balik nnt... tapi d sebab kan korang malas nak jalan jaoh2 & terlalu banyak sangat park yang kosong, korang park laa keta korang dekat dengan kaler pintu korang nk masok.. so, terperangkap laa korang tyme nak balik nanti.. hahaha!!
  3. Once korang da park keta kat dalam stadium tuh, dengan automatik nye telinga korang akan sentiasa mendengar bunyi hon sampai match bola tuh abes.. non-stop ok!! silap2 hon yang diorang bunyi kan tuh dekat sebelah telinga korang je.. mase tuh baru korang rase nk mencarut2 kat orang yang buat tuh... hahahaha!!
  4. Kedai jual baju2 jersy, makanan & minuman sangat banyak dekat dalam stadium tuh... konfem berpinau mate korang... korang akan rase macam korang ader dekat uptown pulak... xyah risau pada sape2 yang xde baju lagi.. just sediakan duit je... hahaha!!
  5. Sebelom masok korang kena beratur kat depan pintu kaler tuh dulu... di sebabkan seat tuh suma x ikot nombor, korang pon beratur laa berjam-jam lame nye.. sanggup!! sape cepat, dapat laa tempat yang best.. hahaha!!
  6. Selepas je masuk, korang pon berlari2 laa sebab nak pilih seat.. da dapat seat, baru laa korang boleh keluar untuk beli makanan.. tyme nie automatik jugak perut korang akan terase lapar... hahaha!!
  7. Satu lagi benda yang jadi tyme kat dalam stadium tuh bila player masuk kat tengah padang untuk buat warming up.. semua orang sure laa nak menjerit2.. nak tunjuk kan yang diorang nie big fan laa konon.. yang lagi x tahan tuh bila sepasukan FRU berarak masuk.. tuh pon diorang jerit2... akhir nya sakit tekak... hahaha!!
  8. Lagi satu benda yang buat aku pelik tuh, kerusi ader kosong lagi tapi kenape diorang still duduk kat tangga2?? korang pikir sendiri laa... hahaha!!
  9. Sementara nak tunggu match bola tuh start, memang banyak laa orang2 yang menjual berger & air kat dalam tempat seat stadium tuh.. tapi konfem2 laa harga yang diorang jual tuh mahal dari yang kat luar stadium nye.. d sebabkan malas nak beli kat luar, hulur kan je laa duit kat brader2 tuh... senang kan?? hahaha!!
  10. Habis je match bola, semua orang pon bergegas2 laa nk balik awal.. ader jugak yang keluar 10 minit before whistle bunyi... konon nye nak mengelak dari jammed katanya... tapi korang silap & maybe terlupe yang korang tadi park keta dekat dengan pintu masuk.. so, akibat nye korang akan terkandas sejam lamenye hanya untuk keluar dari tempat park keta tuh.. aku nasihat kan baik korang lepak2 dulu kat stadium before balik... at least xde laa stress kan... hahaha!!












video
Ombak-Ombak

p/s :: jom tengok Malaysia vs Singapura hari khamis nie nnt!!

4 comments:

Anonymous said...

penyokong chelshit.. patut laa tulis post nie mcm sial... hahaha

hana said...

lagi senang naek tren je..
hahha

Chachos Cheezy Wedges said...

kalo nek tren cte len plak.. hahahah!!

fiezra said...

dah terjah..cehh,,sje nk mention kt sney,,ahah hit my poor blog ney nazirahnordin.blogspot.com :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...